Maggie De Block: politieke superster

De Block – Maggie voor de vrienden en eigenlijk ook voor de rest van België –werd in sommige media geridiculiseerd toen ze staatssecretaris voor Asiel en Migratie werd. Het verhinderde haar niet om als een komeet naar de politieke top te schieten. Vrijwel op haar eentje verhinderde ze dat Open VLD wegsmolt – zoals in de peilingen voorspeld was.

Heel eventjes werd ze zelfs genoemd als premier, maar dat was meer een strategisch manoeuvre dan realiteit. Desondanks is het logisch dat ze nu deze zware post krijgt. Open VLD eiste met veel nadruk een superministerie voor haar: volksgezondheid én sociale zaken, terwijl CD&V dat wilde splitsen.

"Dokter ben je voor het leven", zegt De Block wel eens. Nu wordt ze de "superdokter" van dit land. Maar standhouden op haar nieuwe departement wordt complexer dan op Asiel en Migratie, waar ze gewoon regels moest uitvoeren die door de partijvoorzitters waren bepaald.

Meest gelezen