Noodweer in Genua kost mensenleven

De Italiaanse havenstad Genua is gisteravond getroffen door zogenaamde "flash foods". In geen tijd liepen de straten onder water. Een 57-jarige man is daarbij verdronken en er is ook heel veel schade aangericht. Een deel van de stad is geëvacueerd uit vrees voor nog meer onweer.

In sommige straten van het centrum stond het water tot 2 meter hoog. Auto's en bomen werden meegesleurd. De stroom viel in sommige stadsdelen ook uit. Getuigen spreken van een "dramatische toestand" in Genua.

Vandaag lijkt het vooral opruimen geblazen voor de inwoners. Het wassende water heeft heel wat puin achtergelaten. De scholen en openbare markten blijven vandaag gesloten en op veel plaatsen is autoverkeer uitgesloten. De civiele bescherming raadt mensen ook aan om binnen te blijven.

In 2011 werd Genua ook al eens getroffen door dergelijk noodweer. Toen vielen er 6 doden.