Opnieuw duizenden actievoerders op straat in Hongkong

Duizenden actievoerders verzamelen zich opnieuw in het financiële district van Hongkong. Dat meldt BBC. Vandaag waren er normaal gesprekken gepland tussen het bestuur van Hongkong en de demonstranten, maar gisteren had het bestuur besloten om die af te lassen.

Carrie Lam, een van de bestuurders van de stad, zei gisteren in een mededeling dat een "constructieve dialoog" onmogelijk was, aangezien studenten weigerden hun actie helemaal stop te zetten.

Op het hoogtepunt van het protest kwamen tienduizenden betogers, het merendeel studenten, op straat voor meer democratie. Uiteindelijk stemden de actievoerders in met het voorstel van de regering om in gesprek te gaan. Daardoor was het protest de laatste week afgenomen, nog enkele honderden actievoerders kwamen op straat.

Nu de gesprekken zijn afgeblazen, roepen de leiders van de protestbeweging op om opnieuw de straten te bezetten. "Breng tenten mee zodat we onze volharding voor een langdurige actie te tonen", luidt de oproep. Duizenden demonstranten zouden vandaag dus al op die oproep zijn ingegaan.