Red Bull erkent dat het geen vleugels geeft

Red Bull heeft in de VS een opmerkelijke schikking getroffen. De producent van het energiedrankje aanvaardde de schikking om een klacht voor misleidende marketing te ontlopen. De slogan "Red Bull geeft je vleugels" druist volgens klagers namelijk letterlijk en figuurlijk in tegen de waarheid.

Red Bull stemde in met een schikking van 13 miljoen dollar, omgerekend 10 miljoen euro. Het bedrijf erkende zo dat de drank in tegenstelling tot wat het laat uitschijnen, de fitheid of conditie niet bevordert.

De advocaten zijn nu op zoek naar consumenten die het drankje tussen begin 2002 en oktober 2014 in de VS kochten. Zij kunnen zich tot 2 maart 2015 aanmelden op een speciale website om een schadevergoeding van 10 dollar of voor 15 dollar aan Red Bull-producten te bekomen, met een maximum van 13 miljoen dollar in totaal.

lees ook