Willy Borsus: een reus in Wallonië

In Vlaanderen is Willy Borsus nog een nobele onbekende, maar in Franstalig België is Borsus een klinkende naam. Zelfs een verhuizing van de Naamse naar de Luxemburgse lijst was geen probleem: Borsus haalt overal zijn stemmen. Hij is een politicus de la proximité, midden de mensen, zeg maar. Een volkse liberaal zonder dogma’s, die goed pakt op tv, maar hard zal moeten werken aan zijn Nederlands.

Bij de machtsstrijd binnen de MR van 2010 was Borsus een key player binnen de Renaissancegroep, die zich verzette tegen de almacht van Didier Reynders, toen premier én partijvoorzitter. Dat mondde uit in de verkiezingen van Charles Michel als voorzitter, dus Borsus heeft nog wat te goed van Michel.

Een andere optie was dat hij partijvoorzitter zou worden, maar die job ging uiteindelijk naar Olivier Chastel.

Meest gelezen