5.500 bezoekers voor "Iedereen klassiek"

Klara heeft 5.500 bezoekers over de vloer gekregen in het Concertgebouw Brugge voor het event "Iedereen klassiek". "Iedereen klassiek" wil kenners en niet-kenners van klassieke muziek warm maken voor de muziek.

Deelnemen en interactiviteit stonden centraal op de tweede editie van "Iedereen klassiek". Ongeveer 5.500 mensen vonden de weg naar het Concertgebouw Brugge voor verschillende activiteiten.

Vanochtend zongen zeshonderd enthousiaste amateurzangers samen koralen van Bach. Er werd ook gegamed met live begeleiding.

Op "Iedereen klassiek" ging ook "In C" in wereldpremière. "In C" is een digitale applicatie waarmee iedereen online kan meespelen met het muziekstuk "In C" van Terry Riley. In Brugge speelden klassieke muzikanten het werk live, samen met tabletspelers uit het publiek en vanover de hele wereld.