"Nu snap ik hoe ik aan een boete uit Brussel kom"

Dat de Porsche waarmee Bart De Wever donderdagochtend opgepikt werd door zijn adviseur twee verschillende nummerplaten had, was al bekend. Nu is ook bekend wie de eigenaar is van de wagen met de voorste nummerplaat van de Porsche. "Nu weet ik meteen hoe ik aan die parkeerboete uit Brussel kom", zegt de vrouw in Het Belang van Limburg.

N-VA-voorzitter Bart De Wever die donderdagochtend de onderhandelingen van de -op dat moment- toekomstige federale regering verlaat in een Porsche: er is al heel wat over gezegd en geschreven de afgelopen dagen. Een van de zaken die in het oog sprongen, waren ongetwijfeld de nummerplaten van de doelbewuste wagen.

De Porsche, die eigendom is van De Wevers adviseur Joy Donné, heeft namelijk twee verschillende nummerplaten. Achteraan (en dus ook officieel) is het "1-ADX-607", vooraan is dat "1-ADX-670". "Ik heb de plaat vooraan laten vervangen en pas later ontdekt dat er een fout was gemaakt", zei Donné daarover eerder al.

De bewuste beelden zijn alleszins ook opgemerkt bij Angelica Bolinius uit Houthalen-Helchteren in Limburg. Zij rijdt namelijk rond met een Ford Fiësta met -aan beide kanten- de nummerplaat "1-ADX-670". "Nu begrijp ik waarom ik eind september een parkeerboete uit Brussel ontving", zegt ze in Het Belang van Limburg. "En dat terwijl ik met mijn wagen nooit verder dan Houthalen ben geweest."

De vrouw heeft de bewuste boete alleszins nooit moeten betalen. De politie van Brussel gaf namelijk toe dat er een fout was gebeurd. "Maar wat precies kon niemand mij zeggen." Tot donderdag, natuurlijk.

lees ook