De Block wil efficiëntere gezondheidszorg

De nieuwe minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block denkt dat ziekenhuizen zich beter zouden specialiseren om de gezondheidszorg op termijn betaalbaar te houden.

In haar eerste interview als minister in "Het journaal" liet Maggie De Block (Open VLD) haar visie blijken op het departement Volksgezondheid.

Het belangrijkste is voor haar de uitdaging om de gezondheidszorg in ons land betaalbaar te houden voor de patiënten en voor de overheid. Volgens haar is er wel degelijk ruimte om te besparen zonder dat de zorg voor de patiënten in het gedrang komt. 

Het dubbele gebruik van medische apparatuur kan minder en De Block vindt ook dat ziekenhuizen zich kunnen specialiseren in bepaalde behandelingen.Voor gewone behandelingen zijn regionale ziekenhuizen in de buurt van de patiënten geschikt, voor gespecialiseerde ingrepen zullen ziekenhuizen onderling keuzes moeten maken.

Toch vindt De Block niet dat de patiënt daar echt veel hinder van zal hebben, want in vergelijking met het buitenland liggen de meeste ziekenhuizen hier toch niet zo ver af.

De aanpak van het ebolavirus is ook een prioriteit van de nieuwe minister, die ook huisarts is. Opvallend is dat De Block lof had voor de maatregelen die haar voorgangster Laurette Onkelinx (PS) tot voort kort genomen heeft. Ze wil die maatregelen in overleg met luchthavens en ziekenhuizen nu verder uitwerken, maar waarschuwt tegelijk voor paniek en zegt dat de toestand op dit ogenblik onder controle is.

Oké, minder vrouwen

Maggie De Block betreurt ook dat er nu minder vrouwen in de federale regering zitten dan in de vorige: vier tegenover zes. Toch gaat het om bekwame vrouwen, zegt ze, en ze wil daar ook geen drama van maken.

Inzake de wettelijke pensioenleeftijd is geen verkiezingsbelofte gebroken, zegt De Block. Die wordt weliswaar verhoogd, maar dan wel pas vanaf 2025 en 2030 en dat is dus ver buiten de ambtstermijn van de nieuwe regering-Michel.

Wel moet er nu vooral gewerkt worden aan een stevig activeringsbeleid om bedrijven te leren dat ook oudere werknemers kansen moeten krijgen.