Drie extra mensen in observatie voor ebola in Spanje

In de Spaanse hoofdstad Madrid zijn drie extra personen onder observatie geplaatst voor ebola. Het drietal had contact met de verpleegster, Teresa Romero, die werd besmet met het ebolavirus. Zelf vertonen ze geen symptomen van het virus. In totaal worden in Spanje nu 16 mensen van nabij opgevolgd.

De drie nieuwe mensen zijn een verpleegster die Romero behandelde, een kapper en schoonmaker van het ziekenhuis.

Volgens de Spaanse overheid vertoont niemand van de 16 mensen die momenteel in quarantaine worden gehouden symptomen van ebola. Onder hen zijn de man van Romero, vijf artsen en vijf verplegers.

De 44-jarige Romero is voor zover bekend de eerste persoon die buiten West-Afrika met de ziekte besmet is geraakt. Ze liep het virus op toen ze twee Spaanse priesters met ebola verzorgde. De twee priesters zijn intussen allebei overleden.