Italiaanse wijn voor Michel, chocola voor Di Rupo

De nieuwe federale regering zit nu echt in het zadel. Nadat de ministers vanochtend eerst de eed zijn gaan afleggen bij de koning, was het tijd voor de traditionele machtsoverdracht. En daar hoorden cadeautjes bij.

Na de traditionele groepsfoto's, zowel in het Koninklijk Paleis mét de koning als in de Wetstraat zonder, was het vanmiddag tijd voor een kort onderhoud tussen de voormalige premier Elio Di Rupo (PS) en de huidige Charles Michel (MR). Dat gesprek vond plaats achter gesloten deuren.

Nadien was er de traditionele machtsoverdracht. Di Rupo gaf symbolisch de sleutels door aan Michel. En daarbij wisselden ze ook geschenken uit: Italiaanse wijn voor Michel, chocolade en een kunstboek voor Di Rupo.

Nadien was het tijd voor het eerste echte werk van de nieuwe regering: de allereerste ministerraad. Dat was vooral een formaliteit met veel praktische afspraken.

De gebouwen met de kantoren voor de kabinetten moeten nog onder de regeringsleden verdeeld worden.

Nicolas Maeterlinck