"Horrormuseum, met Antwerpse burgemeester als conservator, heropent"

Minister-president van de Franse Gemeenschap Rudy Demotte (PS) heeft zwaar uitgehaald naar de nieuwe centrumrechtse regering-Michel. De maatregelen van die regering doen hem vrezen voor "de meest kwetsbaren".

"Tot nu toe is ons sociaal model gespaard gebleven van een revolutie à la Thatcher of Reagan, waarbij men van de armen neemt om aan de rijken te geven", zei Demotte in Doornik. Volgens de PS-excellentie is de toekomst van België nooit zo onzeker geweest: de indexsprong, de verhoging van de pensioenleeftijd, de verhoging van de btw en de accijnzen op diesel zullen volgens hem de zwakkeren treffen.

"Er zijn in het verleden, onder de regeringen Martens-Gol, pogingen geweest en we hebben jaren miserie gehad om de economische en sociale schade te herstellen. Vandaag gaat het horrormuseum weer open en de burgemeester van Antwerpen (N-VA-voorzitter Bart De Wever, nvdr) is er de hoofdconservator van", zei Demotte.

De Franstalige minister-president heeft naar eigen zeggen "meer schrik van een sociale en economische blackout dan van een stroomonderbreking in de winter".