"Ik heb niet snel de neiging minder bekenden te kussen"

"Ik heb er geen antwoord op. Ik heb wel niet zo rap de neiging om minder bekenden te kussen." In "De zevende dag" reageerde N-VA-staatssecretaris Elke Sleurs op het feit dat ze bij de eedaflegging als enige vrouw geen kus kreeg van premier Charles Michel (MR).

Opvallend tafereel gisteren bij de eedaflegging. Premier Charles Michel gaf bij het groeten van de ministers en staatssecretarissen een kus aan 3 van de 4 vrouwelijke excellenties, alleen N-VA-staatssecretaris Elke Sleurs moest het doen met een simpele handdruk. 

Heeft ze enig idee waarom haar geen kus te beurt viel? "Ik heb daar geen antwoord op, maar ik zoek er niets achter", reageerde ze in "De zevende dag". "Zelf heb ik niet rap de neiging om mensen die ik niet goed ken, te kussen. Het behoorde in ieder geval niet tot het protocol." Waarop ze er lachend aan toevoegt: "Maar we zullen zien wat de komende maanden gebeurt."

lees ook