"PS was 26 jaar aan de macht, waren we dan jullie slippendragers?"

In Franstalig België blijft de MR onder vuur liggen omdat ze als enige Franstalige partij deelneemt aan de federale regering met N-VA, CD&V en Open VLD. Maar de MR-ministers Daniel Bacquelaine en Willy Borsus beten op de RTBF van zich af. "De PS was 26 jaar aan de macht, waren we dan jullie slippendragers?"

De PS blijft met scherp schieten op de MR. Volgens PS-Kamerlid Ahmed Laaouej is de partij van premier Charles Michel niet meer dan "de aangever, de sidekick" van de N-VA. FDF-voorzitter Olivier Maingain zat op dezelfde lijn. Dat de post van premier werd meegerekend in de verdeling van de ministersposten, toont volgens hem aan dat N-VA-voorzitter Bart De Wever "de echte schaduwpremier is" van deze regering. Ecolo'er Olivier Deleuze ziet in de quasi-afwezigheid van Brusselaars in de regering (enkel Didier Reynders komt uit Brussel, nvdr) het bewijs "dat dit een N-VA-regering is".

Maar de MR-ministers lieten dat niet zomaar over zich heen gaan. "De PS was 26 jaar aan de macht. Waren we dan jullie slippendragers?", antwoordde MR-minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine. Zijn collega, minister van Middenstand Willy Borsus, betwist dat de MR geen belangrijke portefeuilles heeft gekregen. "Naast de premier hebben we ook de sleutelpost begroting".

"We zijn ook niet naïef, het communautaire kan je in elk dossier vinden, maar de regering heeft zich voorgenomen om vijf jaar lang evenwichtige beslissingen te nemen", aldus nog Borsus. En wat premier Michel betreft? "Hij zal scheidsrechter en verzoener zijn", zei Borsus.