Belgische kortfilm wint hoofdprijs in Boekarest

De Belgische kortfilm "Poils" van Delphine Hermans heeft zaterdagavond de Anim'est Trofee gewonnen op het animatiefilmfestival in Boekarest in Roemenië. Het is de belangrijkste prijs op één van de grootste filmfestivals in Oost-Europa.

De jury van Anim'est was vooral te spreken over "de vrolijke en vrouwelijke visie" op seksualiteit en de esthetische tekenstijl van de kortfilm "Poils" van Delphine Hermans. De film schetst een portret van de liefhebbers van beharing. De film won eerder dit jaar ook al de prijs van Beste Internationale Kortfilm op het Cortoons-festival in Italië.

De Belgische animator Delphine Hermans (33 jaar) studeerde animatiefilm aan de kunstenhogeschool La Cambre in Brussel. Sinds 2006 werkt ze bij Camera-etc, een Belgische animatieworkshop.

Op Anim'est werden dit jaar films uit meer dan zestig landen vertoond. In 2012 ging al eens een Belgische film, "Oh Willy", met de hoofdprijs naar huis.