Cipiers wel bevorderd tot ploegchef, geen extra loon

250 cipiers die in november bevorderd worden tot ploegchef, krijgen pas volgend jaar het extra loon dat daaraan verbonden is. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Reden is het geldgebrek bij justitie.

De 250 cipiers zijn de voorbije jaren geslaagd voor het examen van ploegchef. Zij hadden normaal gezien al veel langer gepromoveerd moeten worden, maar dat gebeurt nu pas op 1 november van dit jaar. Omdat er momenteel zo'n 5 miljoen euro te kort is bij justitie, krijgen die cipiers pas op 1 januari hun loonsverhoging. Dat zal normaal wel voor een stuk met terugwerkende kracht zijn.

"Dit is du jamais vu", zegt ACV-vakbondssecretaris Filip Dudal in Het Nieuwsblad. "Onze mensen krijgen te horen dat ze op 1 november 2014 worden bevorderd, maar naar het geld dat aan die bevordering tot ploegchef vast hangt, kunnen ze fluiten. Komt nog bij dat zo'n bevordering voor haast alle betrokkenen inhoudt dat ze van gevangenis veranderen, waardoor velen verder moeten rijden of langer onderweg zijn van en naar het werk. Kortom: netto gaan ze aan deze bevordering moeten bijleggen."