De Wever: "Mijn mogelijke opvolgers zijn minister geworden"

N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het niet het moment om zijn partij over te laten aan iemand die dat nog nooit gedaan heeft. Hij reageert daarmee op zijn beslissing om zich opnieuw kandidaat te stellen als partijvoorzitter.

Een verrassing was het niet echt, maar gisteren werd het officieel bekendgemaakt: Bart De Wever zal zich opnieuw kandidaat stellen voor het voorzitterschap van zijn partij. Hoewel de voorzitter het maximum aantal ambtstermijnen al heeft bereikt, ging de partijraad akkoord met een uitzondering.

"Wij zijn nu een meerderheidspartij, zowel in Vlaanderen als op het federale niveau", zegt De Wever nu over zijn kandidatuur vanuit Sjanghai. "Heel wat mensen die ik in staat zag om mij op te volgen zijn nu minister geworden. Ik denk niet dat het nu het moment is om de partij in handen te laten van iemand die dat nog nooit gedaan heeft."

Daarom heeft hij naar eigen zeggen gehoor gegeven aan de oproep van velen om nog enkele jaren voort te doen. Op 15 november weten we of De Wever ook effectief nog enkele jaren de partijlijnen mag uitzetten.