Hoe raakte verpleegster in VS besmet met ebola?

In de Verenigde Staten is een tweede geval van ebola geregistreerd. In Dallas is een verpleegster besmet geraakt nadat zij een zieke man uit Liberia verzorgd had. Mogelijk werd het veiligheidsprotocol niet nageleefd.

De verpleegster van het ziekenhuis in Dallas had vrijdag lichte koorts gemeld en werd onmiddellijk afgezonderd. Eerder had zij een patiënt uit Liberia verzorgd die inmiddels overleden is aan de ziekte. 48 mensen die contact gehad hebben met de overleden patiënt, worden inmiddels in de gaten gehouden.

Dat de verpleegster ook besmet geraakt is, leidt tot discussie. De Ze zou speciale kleding, handschoenen  en een masker gedragen hebben tijdens haar werk. Toch heeft een ambtenaar van de gezondheidszorg in de staat Texas gezegd dat er "een duidelijke inbreuk op het veiligheidsprotocol geweest is". Meer details werden niet bekendgemaakt en de naam van de verpleegster wordt ook niet vrijgegeven.

Volgens het Center for Disease Controle (CDC) in Atlanta is beschermende kledij voldoende, maar kan het verkeerd uittrekken of behandeling van dat pak ook leiden tot besmetting. Het CDC roept gezondheidswerkers dan ook op om het veiligheidsprotocol stipt na te leven.