Honderdduizenden Indiërs geëvacueerd voor orkaan

Aan de oostkust van India zijn zo'n 400.000 mensen geëvacueerd voor orkaan Hudhud. Er wordt gevreesd voor grote schade. Ook in Japan blijft het noodweer aanhouden.

De oostkust van India wordt momenteel getroffen door regen en hevige winden die snelheden bereiken van bijna 200 kilometer per uur.  Grote delen van het land zitten zonder elektriciteit. De storm zal na het kruisen van de kuststreek aan kracht inboeten, voorspelde de directeur van de weerdiensten. Drie mensen zouden al zijn omgekomen bij het noodweer.

Gisteren waren ze al begonnen met evacueren van enkele dorpen, vooral in de dieper gelegen gebieden aan de kust. Zo'n 400.000 mensen zijn ondertussen in veiligheid gebracht.

Japan

In Japan blijft de orkaan Vongfong lelijk huis houden. Daar zijn al zeker 35 gewonden gevallen door het slechte weer. 200.000 Japanners zijn geëvacueerd. De orkaan heeft intussen het eiland Okinawa verlaten en rukt op naar het eiland Kyushu. Hij wordt deze week ook in het gebied rond de hoofdstad Tokio verwacht. In het vakantieparadijs Okinawa viel bij 50.000 gezinnen tijdelijk de stroom uit.

Italië

Maar ook dichter bij huis is het slecht weer. In Genua, in Noord-Italië, is er bijvoorbeeld heel wat ravage na regen en overstromingen. Nog tot zeker morgenavond is daar een alarmfase van kracht. De komende dagen zal het namelijk blijven regenen in de havenstad.