Kris Van Steenberge wint de Bronzen Uil

Kris Van Steenberge heeft de Bronzen Uil gewonnen op het festival Het Betere Boek in Gent. De auteur uit Lier werd bekroond met de debuutprijs voor zijn roman "Woesten". Aan de onderscheiding is een geldbedrag van 5.000 euro verbonden.

De schrijver Kris Van Steenberge heeft de Bronzen Uil gewonnen met zijn debuutroman "Woesten". De jury onder leiding van Jos Geysels was unaniem lovend over het boek.

"Door de combinatie van een groot inlevingsvermogen, een historische precisie en de aandacht voor de manier waarop mensen spreken en zwijgen is "Woesten" een literaire voltreffer geworden", motiveerde de jury.

Jos Geysels verwoordde het als volgt. ""Woesten" is een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin verschillende personages een eigen interpretatie geven van hun zoektocht naar hun lotsbestemming."

Naast de Bronzen Uil werd ook de Lezersprijs uitgereikt. De stemmen van de onlinevoting werden opgeteld bij de stemmen van de bezoekers van het festival. Ook hier kwam Kris Van Steenberge als winnaar uit de bus.

Meest gelezen