Halloween-gekte heeft nu ook de zon bereikt

Van nu tot 31 oktober worden we langzaamaan geconfronteerd met de Halloween-gekte. Pompoenen zijn alomtegenwoordig en akelige figuren zijn heer en meester op onze blauwe planeet. Nieuw in 2014 is dat de Halloween-gekte nu schijnbaar ook de zon in zijn greep heeft. Althans, dat blijkt toch uit een recent kiekje, genomen door NASA.

Met een beetje goede wil en evenveel verbeelding herkent u in de foto onderaan Jack-O-Lantern. Dat is de naam van de uitgeholde pompoen die traditioneel de hoofdrol speelt in Halloweenmaand oktober.

NASA beweert dat de foto niet bewerkt is door Photoshop. Wel gaat het om twee foto's die gecombineerd werden: een op 171 en een op 193 angstrom, typisch ingekleurd in goud en geel. Het verschil in helderheid is het resultaat van verschillen in energie en uitstoot van licht op het zon-oppervlak.

Hoe meer energie er vrijkomt, hoe helderder de plek. NASA noemt ze de "markers" van een intense en complexe groep magnetische velden die in de corona van de zon zweven. 

Meest gelezen