Jeroen Pauw bekroond voor beste tv-interview

In Nederland is de Sonja Barend Award, de jaarlijkse vakprijs voor het beste televisie-interview, uitgereikt aan Jeroen Pauw. Sonja Barend maakte dat vanavond zelf bekend in de talkshow "De wereld draait door".

Jeroen Pauw krijgt de onderscheiding voor zijn interview met PVV-politica Fleur Agema in de NTR-serie "Vijf jaar later". In het programma reageren bekende Nederlanders op gesprekken die ze vijf jaar eerder met Pauw hadden opgenomen.

Enkele juryleden omschreven het interview als "Pauw op zijn best" en "beheerst, maar scherp, zowel in het vragen als in het luisteren". De geïnterviewde zelf reageert minder enthousiast. "Ik vond het interview onder de gordel, hier en daar onaardig en manipulatief zelfs", zegt ze in De Volkskrant. "Ik ben zelf verbaasd door de keuze van de jury."

Meest gelezen