Militair vrijgesproken voor achterlaten kind in auto

De militair die in juli 2012 zijn dochtertje van zes maanden achterliet in zijn auto, waardoor het kind stierf, is vrijgesproken. "De beklaagde had geen controle over het deel van de hersenen dat ervoor zorgt dat je dingen vergeet", oordeelde de rechter in het vonnis.

Het parket van Brussel had geen straf geëist tegen de 34-jarige NAVO-militair. Die had zijn dochtertje van zes maanden in juli 2012 achtergelaten in zijn auto. Het kind kwam om het leven door uitdroging.

Het parket vervolgde de man voor onvrijwillige doodslag, maar had voor de rechter enkel een schuldigverklaring gevraagd. De advocaat van de man vroeg om vrijspraak, omdat zijn cliënt dacht dat hij de baby wel degelijk had afgezet in de kinderopvang van de NAVO.

De rechter volgde de pleidooien van de verdediging. "De beklaagde had geen controle over het deel van de hersenen dat ervoor zorgt dat je dingen vergeet", oordeelde de rechter in het vonnis.

Meest gelezen