Postzegels worden volgend jaar duurder

Vanaf 1 januari 2015 wordt het voordeeltarief van postzegels voor binnenlandse zendingen twee cent duurder. Dat heeft bpost maandag bekendgemaakt. Het tarief voor een enkelvoudige aankoop blijft ongewijzigd.

Bij de aankoop van tien zegels of meer stijgt de prijs van 0,70 euro naar 0,72 euro per postzegel. Per stuk blijft het tarief 0,77 euro.

Voor internationale zendingen gaat de prijs van 1,07 euro naar 1,10 euro (binnen Europa) en van 1,29 euro naar 1,32 euro (rest van de wereld) indien minimaal vijf zegels worden aangekocht. Per stuk stijgen de internationale tarieven van respectievelijk 1,17 euro en 1,39 euro naar 1,20 euro en 1,42 euro. Ook de tarieven voor de verzending van grote volumes onder overeenkomst zullen vanaf 1 januari worden aangepast.

In totaal zal de tariefverhoging voor alle producten van de binnenlandse post voor 2015 gemiddeld ongeveer 1,5 procent bedragen.

Investeringen

Bpost verwijst voor de tariefverhoging naar belangrijke investeringen om de mail- en pakjesorganisatie verder te moderniseren en zo de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

Bpost zegt nog zich met de nieuwe tarieven in de middengroep van de Europese postoperatoren te bevinden.