Meisjes vinden steeds meer hun weg naar het voetbal

Het voorbije jaar zijn er heel wat meisjes lid geworden van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). In vergelijking met vorig jaar zijn er 12 procent meer meisjes die voetballen.

Voetbal zit duidelijk in de lift. In vergelijking met vorig jaar zijn er 5,3 procent meer aansluitingen bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De voetbalbond telt momenteel 454.505 leden. Ruim de helft van hen, 54,6 procent, is jonger dan 20 jaar.

Volgens KBVB-woordvoerder Pierre Cornez speelt het succes van de Rode Duivels hierin waarschijnlijk een grote rol. Al is enige nuance vereist, want vanaf dit seizoen kunnen spelers pas in mei als lid geschrapt worden. Vroeger kon dit ook al in oktober.

Opvallend is de toename van het aantal meisjes. In één jaar tijd telde de voetbalbond 2.651 nieuwe leden, een stijging met 12 procent. In totaal zijn er nu 24.740 voetbalsters. "De toename van het aantal vrouwelijke voetballers is opmerkelijk. Dit is een record", aldus Cornez.

Meest gelezen