Dure Porsche volledig vernield bij zware crash

Een Britse automobilist is door het oog van de naald gekropen bij een zware crash met zijn peperdure Porsche Carrera, een wagen met een kostplaatje van ruim 100.000 euro. De man reed even voor 23 uur op de E40 in de richting van Brussel toen het ter hoogte van het Texaco-tankstation in Mannekensvere fout liep.

De man reed aan onaangepaste snelheid frontaal in op de vangrail die aan het begin van de afrit staat. De auto botste vervolgens tegen de Texaco-paal, om op zijn dak tot stilstand te komen.

De brandweer van Middelkerke snelde ter plaatse omdat het wrak nog wat aan het smeulen was maar moest niet blussen. Het slachtoffer werd uit zijn zwaar verhakkelde luxeauto geholpen en liep als bij wonder slechts lichte verwondingen op.

De man werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De brandweer maakte de weg weer proper en de bijna onherkenbare Porsche werd getakeld. Het voertuig is rijp voor de schroothoop.