"Menen die echt dat ouderschap zo is?"

Hoe leuk is het niet om een ouder te zijn? Gelukkige gezinnetjes in hun mooiste, kleurrijkste kleren, in een ongeschonden witte zetel, dollend in een kamer waarin alles opgeruimd is. Moeders die met vers gelakte nagels en weelderige maar perfect gekamde haren hun prachtige opgedirkte bloedjes van kinderen laten meewerken in de onberispelijk zuivere keuken. Althans dat doen vaak foto’s in welke media dan ook ons graag geloven. Het inspireerde een Amerikaanse moeder om dergelijke foto’s samen te brengen onder de titel "It’s like they know us".

De titel is dus duidelijk sarcastisch bedoeld, en gezien het succes op nauwelijks enkele weken tijd op sociale media weten internetgebruikers dit initiatief wel te waarderen. "Samen met vriendinnen keken we naar deze foto’s en dachten van: "Menen die dat echt?" Het helpt wel om hiermee te lachen, wetende wat ouderschap eigenlijk inhoudt. Ouderschap heeft niets te maken met termen als zuiver, smetteloos en georganiseerd", aldus initiatiefneemster Sara Given op nieuwswebsite Today.

Hier beneden vindt u een selectie (Vergeet de begeleidende tekst niet te lezen). Meer foto’s kunt u vinden op de website en op Facebook.

lees ook