"Seriemoordenaar was decennia aan de gang"

In de Amerikaanse staat Indiana is een vermoedelijke seriemoordenaar opgepakt. Minstens zeven moorden op vrouwen zouden op zijn palmares staan. Na zijn arrestatie begon hij bekentenissen af te leggen, en de politie vermoedt dat er nog meer moorden aan het licht zullen komen, sommigen zelfs twintig jaar oud.

De 43-jarige Darren Vann werd zaterdag al opgepakt, een dag nadat de politie het lijk van een 19-jarige vrouw had gevonden in een motel in Hammond, een stadje in de Amerikaanse staat Indiana, op ongeveer vijftig kilometer van Chicago.

Het lijk was dat van een prostituee die haar diensten aanbood op het internet en met Vann een afspraak had gemaakt in het motel. Toen ze niet terugkeerde, ging een kennis haar zoeken, waarop ze de vrouw gewurgd aantrof.

Bekentenissen

Niet veel later werd Vann opgepakt, en hij legde al snel bekentenissen af. Hij leidde de politie naar nog zes andere lijken, stuk voor stuk jonge vrouwen, van wie er inmiddels drie geïdentificeerd zijn. Ze werden teruggevonden in verlaten huizen, waarvan er nogal wat zijn in de afgetakelde streek van de moorden.

Het is niet duidelijk of het over prostituees gaat, maar de politie vermoedt wel dat sommige van die lijken al jaren geleden vermoord werd. De lichamen verkeerden in verregaande staat van ontbinding.

De verdachte, Darren Vann, werd in juli 2008 veroordeeld voor zedenfeiten, nadat hij een 25-jarige vrouw had proberen te wurgen. Hij werd in oktober 2009 weer vrijgelaten.