"Violet" van Bas Devos goed voor 2 prijzen in Montréal

"Violet", het speelfilmdebuut van regisseur Bas Devos, heeft twee prijzen gewonnen op het Festival du Nouveau Cinéma in de Canadese stad Montréal. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. De film won zowel de Prijs voor Innovatie als die van de Filmkritiek.

De Prix de l'Innovation Daniel Langlois wordt uitgereikt aan een film in officiële competitie die er volgens de internationale jury van het Festival du Nouveau Cinéma in slaagt om via een "gedurfde esthetiek en/of de creatieve aanwending van nieuwe technologieën op een innovatieve wijze een onderwerp te brengen".

De prijs van de Filmkritiek (Prix de l'AQCC) wordt dan weer uitgereikt door leden van de Association québécoise des Critiques de Cinéma.

"Violet" is een visueel portret dat het rouwproces van een tiener in beeld brengt. De hoofdrol wordt vertolkt door nieuwkomer César De Sutter, daarnaast zien we ook Raf Walschaerts, Mira Helmer en Koen De Sutter.

"Violet" wordt deze week vertoond op Film Fest Gent en gaat in Belgische première op 29 oktober.