Amerikanen droppen wapens voor Koerden in Kobani

Het Amerikaanse leger zegt dat het wapens, munitie en medicijnen heeft gedropt voor de Koerden in Kobani, in het noorden Syrië. De Koerden worden daar al weken belegerd door strijders van de islamitische terreurgroep IS.

Amerikaanse C-130-vliegtuigen hebben verschillende keren wapens gedropt die geleverd waren door de Koerden in buurland Irak.

Volgens waarnemers zal dat mogelijk niet naar de zin zijn van buurland Turkije, dat al eerder te kennen heeft gegeven tegen Amerikaanse wapenleveringen aan de Koerdische strijders in het noorden van Syrië. Ankara beschouwt die als bondgenoten van de Turks-Koerdische PKK, die het zelf beschouwt als een terreurorganisatie.

Het Amerikaanse militaire commando laat ook weten dat er de voorbije dagen 135 luchtaanvallen zijn uitgevoerd boven Kobani. Daarbij zouden honderden IS-strijders om het leven gekomen zijn.