Britse actrice en presentatrice Lynda Bellingham overleden

De Britse actrice en presentatrice Lynda Bellingham is overleden aan de gevolgen van darmkanker. Dat heeft haar manager bevestigd. In Groot-Brittannië is ze vooral bekend van de Oxo-reclamefilmpjes. Ze werd 66.

Bellingham maakte in de jaren 70 haar televisiedebuut als verpleegster in de soap "General hospital". Nadien speelde ze in heel wat series en films zoals "Doctor Who", "Midsomer murders" en "Waking the dead". In de serie "All creatures great and small" speelde ze de vrouw van de veearts.

De grote bekendheid in Groot-Brittannië heeft ze wel te danken aan de Oxo-reclamefilmpjes. Tussen 1983 en 1999 nam ze daarin de rol van moeder in de zogenoemde Oxo-familie voor haar rekening.

Naast een actrice was Bellingham ook een presentatrice. Zo was ze tot 2011 nog te zien als panellid in de praatshow "Loose women".

In juli vorig jaar kreeg de actrice te horen dat ze darmkanker had. Ze besliste zelf om haar behandeling stop te zetten nadat ook haar longen en lever waren aangetast. Gisteren overleed ze in een ziekenhuis in Londen. "Ze stierf vredig in de armen van haar man", klinkt het in een verklaring.