Dieven stelen doodshoofdaapjes in Nederland

In Nederland is afgelopen weekend een wel heel bijzondere diefstal gepleegd. Criminelen hebben uit een landgoed in Arcen (Venlo), in de provincie Limburg, tien doodshoofdaapjes gestolen. De politie is op zoek naar getuigen.

De diefstal in de Kasteeltuinen van Arcen werd vanmorgen rond 9 uur ontdekt. De dieven hebben vermoedelijk een gat geknipt in een hek rond het domein en vervolgens een deur en een dakluik van het apenverblijf geforceerd. De tien Boliviaanse doodshoofdaapjes die er zaten, zijn allemaal meegenomen. De aapjes, allemaal mannetjes, verbleven sinds 2012 in de Kasteeltuinen en zijn eigendom van GaiaZOO in Kerkrade.

De politie vermoedt dat het om een professionele diefstal gaat en onderzoekt de zaak. Er is een oproep gelanceerd naar getuigen die mogelijk iets verdachts gezien hebben. Er is nog niemand opgepakt. De aapjes zijn allemaal gechipt en hebben een zendertje, maar ze zijn nog niet terecht.