Dranouter is duurzaamste festival van Vlaanderen

Festival Dranouter heeft de Groene Vent van OVAM gekregen, een award die elk jaar een groot evenement beloont voor haar ecologische inspanningen.
BELGA/DIRKX

Festival Dranouter ontvangt dit jaar de Groene Vent Award. Daarmee beloont OVAM elke jaar een groot evenement dat moeite doet om zijn ecologische voetafdruk te verminderen. "Een opsteker", noemen ze dat in Dranouter.

Maar ze zien wel van waar de erkenning komt. Het festival wijst er zelf op dat het zijn eco-camping verder uitbouwde of stipt aan dat er een samenwerking is met Natuurpunt. Daarbij wordt een deel van de ticketinkomsten aan lokale ecologische initiatieven afgestaan. 

Bovendien zijn er strenge milieu-afspraken met de cateraars en worden op het festivalterrein herbruikbare materialen gebruikt. Het festival vindt volgend jaar plaats op 7, 8 en 9 augustus.

Vorig jaar ging de award naar Woodrock in Mariakerke bij Gent.