Eerste ebolacontroles achter de rug op Zaventem

Op de luchthaven van Zaventem zijn voor het eerst ebolacontroles gehouden. Vanmorgen even na 4 uur landde een vliegtuig dat passagiers had opgepikt in Guinee en Sierra Leone, landen die zwaar getroffen zijn door de epidemie. Verdachte gevallen waren er niet.

"We hebben de eerste keer passagiers van een aankomst uit West-Afrika gecontroleerd op hun temperatuur. Dat is gebeurd onmiddellijk bij het ontschepen van het vliegtuig. Alles is heel vlot verlopen en er waren geen verdachte gevallen", zegt Nathalie Van Impe van Brussels Airport.

De maatregel werd gisteren aangekondigd door de nationale ebolacoördinator Erika Vlieghe. Deze week zullen nog drie vluchten uit West-Afrika gecontroleerd worden.

Gisteren was er ook een incident met een vlucht van Brussels Airlines naar Washington. Een man uit Liberia had moeten braken. Uit voorzorg liet Brussels Airlines het vliegtuig leeg terugkeren naar Zaventem. De man is intussen getest in Washington, hij heeft geen ebola.