In Flanders Fields Museum ontvangt 400.000e bezoeker

Het In Flanders Fields Museum in Ieper heeft zijn 400.000e bezoeker van het jaar ontvangen en in de bloemetjes gezet. De herdenking van de Eerste Wereldoorlog lokt heel wat belangstellenden naar andere oorlogsmusea in de Westhoek.

De 400.000e bezoeker was een Brit, die samen met zijn vrouw en drie kinderen het museum kwam bezoeken. De man kreeg een cadeautje en moest op de foto.

Vorig jaar ontving het museum ruim 300.000 bezoekers, dit jaar verwacht het op 450.000 te eindigen. Daarmee is In Flanders Fields het meest bezochte museum van Vlaanderen.

"400.000 bezoekers in bijna onbevattelijk", zegt Dominiek Dendooven van het museum. "Zeker voor een klein stadje als Ieper, dat maar 35.000 inwoners heeft. We zien dat niet alleen in het museum, maar ook aan het volk dat de Last Post bijwoont."

De talrijke bezoekers veroorzaken ook nadelen, want voor de veiligheid mogen maar een bepaald aantal bezoekers binnen in het museum. "Dat aantal is enkele keren overschreden, en dan moet je het museum tijdelijk sluiten voor de mensen die wachten. Leuk is dat niet", aldus Dendooven.

Ook de andere oorlogsmusea in de streek zijn in trek. Het Memorial Museum in Zonnebeke zag zijn bezoekersaantallen dit jaar meer dan verdubbelen. Ook het nieuwe museum in de IJzertoren haalt recordcijfers.

Meest gelezen