Indiase diamantair strooit cadeaus uit over personeel

Je hebt gul en guller en dan heb je ook nog Savji Dholokia. De Indiase self made diamantair beloonde 1200 werknemers voor goede prestaties met auto's, appartementen en diamanten.

Een diamantair uit de Indiase deelstaat Gujarat heeft 1.200 trouwe en goed presterende werknemers met auto's, appartementen of juwelen beloond. En daar is hij niet verlegen om: het is zijn eigenste bedrijf, Hari Krishna Exports, die dat nieuws meedeelt. 

Het lijstje cadeaus - naar aanleiding van het hindoeïstische feest Divali - is indrukwekkend: 491 wagens, 207 appartementen én twee slaapkamers en 570 diamanten halskettingen. 

'Werknemers die de voorbije vijf jaar aanhoudend hoogstaande prestaties hebben geleverd, werden beloond", verklaarde de secretaris van Dholakia. En dat mag wat kosten. De beloningen zijn goed voor 350 miljoen roepie of 4,5 miljoen euro). Naar verluidt ging er "een golf van geluk" door het bedrijf toen de premies bekend gemaakt werden. 

De wilde weldoener is een self made man. Twintig jaar geleden begon hij als diamantslijper, en ondertussen draait zijn bedrijf een omzet van 640 miljoen euro. Dholokia stelt wereldwijd meer dan 8.000 man personeel te werk, ook in België.