Investeerders willen Reebok overnemen van Adidas

Een groep investeerders uit Hongkong en de Golfstaat Abu Dhabi zouden een bod willen lanceren op de producent van sportartikelen Reebok. Dat bedrijf werd acht jaar geleden overgenomen door de Duitse rivaal Adidas.
AP2005

Volgens The Wall Street Journal is het bod een initiatief van de investeringsmaatschappij Jynwel Capital uit Hongkong en krijgt dat de steun van enkele overheidsfondsen uit Abu Dhabi, een van de Verenigde Arabische Emiraten.

Die zouden samen 1,7 miljard euro willen betalen voor Reebok. Dat bedrijf werd in 2005 overgenomen door de Duitse sportgroep Adidas die daarmee de grootste in de sector werd voor Nike. Reebok heeft Adidas evenwel niet echt veel opgeleverd en de laatste tijd stond het aandeel van Adidas onder druk.

De geruchten over een mogelijke verkoop van Reebok hebben het aandeel Adidas vandaag evenwel met 8% de hoogte ingejaagd. Adidas wil voorlopig echter geen commentaar kwijt over de deal.

Jynwel Capital is het investeringsvehikel van de familie Low uit Hongkong. Die groep is actief in mijnbouw en energie en heeft in het verleden al wel vaker deals uitgevoerd in samenwerking met Arabische investeerders.