Olivier Chastel opvolger van Michel bij MR

Bij de Franstalige liberalen van MR is Olivier Chastel officieel aangesteld als nieuwe interim-partijvoorzitter. Dat gebeurde op een partijbureau. Chastel neemt de plaats in van Charles Michel, die premier werd van de nieuwe federale regering.

Chastel was eerder al voorgesteld als opvolger door Michel zelf, en werd vanmorgen in die functie bekrachtigd. Dat gebeurde in aanwezigheid van Michel, die symbolisch de "sleutels" doorgaf. Chastel ging voor de camera's meteen ook al eens achter zijn nieuwe bureau plaatsnemen.

Chastel is voorlopig aangesteld tot interim-voorzitter. In de loop van december (in plaats van februari) vinden er vervroegde voorzittersverkiezingen plaats, waarop hij dan als "volwaardig" voorzitter verkozen zou kunnen worden. Chastel is voorlopig de enige kandidaat. 

In de vorige regering was Chastel (49) al minister van Begroting. Hij zei vanmorgen dat hij zich volledig op het voorzitterschap wil concentreren. Hij geeft daartoe zijn zitje als schepen in Charleroi nu ook officieel op - onder Di Rupo oefende hij de functie sowieso al niet uit wegens zijn ministerschap.