Vluchten van of naar Brussels Airport geannuleerd wegens staking Lufthansa

De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa hebben vanmorgen voor 35 uur het werk neergelegd. In totaal zijn 1.400 vluchten geschrapt. Door de staking zijn vandaag ook een tiental vluchten van en naar Brussels Airport geannuleerd. Dinsdag zullen dat er dubbel zoveel zijn.
AP2013

De piloten van het Duitse luchthavenconcern liggen in conflict met het bestuur over bezuinigingsplannen, waardoor zij straks mogelijk later met vervroegd pensioen mogen. Lufthansa wil dat de piloten voortaan ten vroegste vanaf 60 jaar op vervroegd pensioen gaan, terwijl dat nu 55 jaar is.

De piloten hebben nu voor 35 uur het werk neergelegd. 1.400 vluchten zijn geannuleerd, ruim 200.000 passagiers worden getroffen. Vandaag zijn er vooral gevolgen voor de korte en middellangeafstandsvluchten. Morgen wordt de actie uitgebreid naar de langeafstandsvluchten. "Het gaat erom de druk extra op te voeren", aldus een vakbondswoordvoerder. Vanuit Frankfurt zal geen enkel langeafstandsvliegtuig vertrekken.

Door de staking zijn vandaag ook een tiental vluchten van en naar Brussels Airport geannuleerd. Morgen zullen dat er dubbel zoveel zijn. Hoewel de staking dinsdagavond om 23.59 uur eindigt, laat ze zich ook woensdag nog voelen. Twee vluchten vanuit Zaventem en één naar Zaventem zijn dan geschrapt.