21-jarige onder voorwaarden vrij voor rol in steekpartij Brugge

Een 21-jarige Leuvenaar is onder voorwaarden vrijgelaten voor zijn rol in een dodelijke steekpartij op de Markt in Brugge. Dat melden zijn advocaten.

Vrijdag 30 mei rond 5 uur 's morgens kreeg een 19-jarige uit Brugge het aan de stok met twee andere jongeren. In een daaropvolgende schermutseling werd hij door zes messteken getroffen. De jonge Bruggeling bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een dag later gaf de 21-jarige Leuvenaar zich aan bij de politie. Zijn kompaan zou zich nog steeds in Tsjetsjenië schuilhouden.

De advocaten van de Leuvenaar bouwden hun verdediging vooral op de beschikbare camerabeelden van de steekpartij. Uit die beelden zou blijken dat de jongeman slechts een beperkte rol had in de feiten. De Brugse raadkamer besliste al drie keer eerder dat de Leuvenaar de gevangenis mocht verlaten. Het parket ging telkens in beroep tegen die vrijlating, waarna de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) hem toch in de cel hield. Deze keer heeft de KI de beslissing van de raadkamer wel bevestigd.