"Geradicaliseerde" man rijdt 2 militairen aan in Canada

In Canada heeft de politie een jongeman doodgeschoten die eerder twee militairen had aangereden. Het incident speelde zich af in Saint-Jean sur Richelieu in Québec. De dader zou een geradicaliseerde man zijn. Een van de militairen is er erg aan toe, de andere raakte lichtgewond.

De 25-jarige man was met zijn voertuig op de parking van een supermarkt ingereden op twee militairen en was vervolgens weggevlucht. Hij werd echter achternagezeten door de politie en verloor enkele kilometers verder de controle over zijn voertuig. De wagen belandde uiteindelijk op zijn dak in een gracht langs de weg.

De dader slaagde er in om uit de auto te kruipen en liep volgens getuigen met een mes in de hand op de agenten toe. De politieagenten losten daarop verschillende schoten in de richting van de man. De jongeman overleed na aankomst in het ziekenhuis.

De autoriteiten houden rekening met de piste van een terreuraanslag. De man stond volgens de politie al bekend bij de autoriteiten en er waren aanwijzingen "dat hij geradicaliseerd was".