"Het is alvast de kerstman niet"

De brandweer van Californië heeft er een niet-alledaagse klus opzitten: ze hebben een vrouw uit een schoorsteen gered. Maar dat liep niet van een leien dakje. Er kwam wat breekwerk en zeep aan te pas. Toen de vrouw dan uit haar hachelijke situatie bevrijd werd, werd ze prompt gearresteerd.

De 30-jarige vrouw had een man leren kennen op een datingsite. Het ging een paar dates goed, maar toen liet de man weten dat hij er liever mee stopte. De vrouw nam daar geen genoegen mee en probeerde dan maar zijn woning binnen te dringen via...de schoorsteen.

Dat was duidelijk geen goed plan en de brandweer werd opgetrommeld om de vrouw te bevrijden. Er moesten stenen worden afgebroken en de schoorsteen werd vanbinnen ingevet met vloeibare zeep. De vrouw bleef al die tijd bij volle bewustzijn.

Toen ze uit haar hachelijke situatie werd gehesen, werd ze naar het lokaal ziekenhuis gebracht voor onderzoek. In totaal zat de vrouw twee uur vast in de schoorsteen. Ze werd achteraf gearresteerd voor inbraak. Haar familie is alvast bereid de schade aan de schoorsteen te betalen als de zaak geen gerechtelijk staartje krijgt.

De man voor wie ze alle moeite deed, bleef kalm onder de omstandigheden en kon zelfs nog een grapje maken: "Het is alvast de kerstman niet!" Hij gaf echter ook wijze raad. "Vooraleer je iemand in je huis laat, trek hem na. Echt, geef het tijd voor je iemand toelaat, anders zouden ze wel eens willen blijven", reageert hij op nieuwswebsite KTLA5.

lees ook