Acteur Oswald Versyp (75) is overleden

De acteur Oswald Versyp is op 75-jarige leeftijd overleden. De jongere broer van Nolle Versyp, die acht jaar geleden overleed, is bekend van televisieseries als "Thuis", "Merlina", "Recht op recht", "Heterdaad" en "De paradijsvogels".
© VRT

De acteur Oswald Versyp is op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Oswald Versyp is de jongere broer van Nolle Versyp, die in 2006 op 70-jarige leeftijd overleed.

Oswald Versyp kreeg een opleiding als graficus. Eind de jaren zeventig werd hij een professionele acteur. Hij vertolkte rollen in onder meer "Merlina", "Postbus X", "Het park", "Heterdaad", "Flikken", "Recht op recht", "Sedes & Belli", "De paradijsvogels" en "Witse"

Zijn bekendste rol is wellicht die van Constant Deschryver in de soapserie "Thuis" op Eén. Het personage was bekend als "Stany Love". Zijn broer Nolle Versyp vertolkte in "Thuis" de rol van dokter Dré Van Goethem.

Oswald Versyp was ook een gewaardeerd acteur in hoorspelen bij de BRT. Hij was 25 jaar in vaste dienst bij het Dramatisch Gezelschap van de openbare omroep.

Meest gelezen