Amerikaanse wapens mogelijk in IS-handen gevallen

Het Pentagon zegt dat Amerikaanse wapens mogelijk in handen zijn gevallen van jihadisten van Islamitische Staat. Die wapens werden in de Syrische grensstad Kobani gedropt en waren bedoeld voor de Koerdische strijders die er vechten tegen IS.

Minstens één van 28 loten van wapens heeft de bedoelde bestemming niet bereikt, heeft woordvoerder John Kirby van het Pentagon gezegd. Hij kon evenwel niet bevestigen dat de wapens in handen van Islamitische Staat gevallen zijn, zoals zou blijken uit een video die op Youtube werd gepost. "Het korte antwoord is... we weten het niet", zei hij.

De wapens en munitie werden gisteren samen met medicijnen gedropt in Kobani. Ze waren bedoeld voor de Koerden die daar al weken belegerd worden door de strijders van IS.