België maakt 7 miljoen euro vrij voor strijd tegen ebola

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) maakt 7 miljoen euro vrij voor de strijd tegen ebola in West-Afrika. Het geld wordt verdeeld onder Unicef, het Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen.

Het geld wordt verdeeld onder drie organisaties. Unicef en het Rode Kruis krijgen elk twee miljoen euro voor projecten in Liberia. Artsen zonder Grenzen krijgt drie miljoen voor zijn hulpverlening in Guinee, Sierra Leone en ook Liberia.

Daarnaast bespreekt België nog met de Verenigde Naties en Unicef of het ook kan helpen bij luchttransporten van hulpverleners en materiaal.

Maar in elk geval: onze regering gaat dus in op de herhaalde smeekbedes om internationale hulp. Gisteren nog vroeg Artsen zonder Grenzen aan de politici, maar ook aan de burgers, om een tandje bij te steken.