Belgisch-Roemeense documentaire alweer gelauwerd

De documentaire "Waiting for August" van de Roemeens-Vlaamse regisseur Teodora Ana Mihai is gelauwerd in de VS en in Australië. De film won op het Hot Springs International Documentairefestival de prijs voor beste internationale film. Op het Antenna Documentairefestival in Australië won de film de prijs voor beste internationale documentaire.

"Waiting for August" is het debuut van de Roemeens-Vlaamse regisseur Teodora Ana Mihai. De film heeft al verschillende prijzen gewonnen op filmfestivals.

Het voorbije weekend is de documentaire bekroond in de VS en in Australië. Op het Hot Springs Internationaal Documentairefestival in de VS en op het Antenna Documentairefestival in Australië werd de film telkens bekroond met de prijs voor beste internationale film.

Komende donderdag beleeft "Waiting for August" zijn Belgische première op Film Fest Gent. De documentaire vertelt het verhaal van een 15-jarig meisje dat samen met haar zes jongere broers en zussen in een sociale woningblok in de Roemeense stad Bacau woont. Terwijl haar moeder enkele maanden in Italië gaat werken, moet zij als gezinshoofd voor de familie zorgen.