Groen op pad met 40.000 flyers

Groen deelt op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel flyers uit waarin het beleid van de nieuwe Vlaamse en federale regering aan de kaak wordt gesteld. Op de flyer staat op de ene kant kritiek op het gevoerde beleid en op de andere het alternatief van Groen. In totaal worden 40.000 flyers uitgedeeld vandaag.

Volgens Groen-voorzitter Wouter Van Besien, die zelf flyerde aan het Centraal Station in Antwerpen, zijn de burgers "twee keer de dupe". "Zowel de Vlaamse als de federale regering maakt het leven duurder", klinkt het. De partij verwijst naar de duurder wordende kinderopvang, de indexsprong, de hogere pensioenleeftijd, enzomeer. "Deze regering is slecht voor de gezinnen en slecht voor het milieu", zegt Van Besien in "De ochtend".

Op de flyer staat op de ene kant kritiek op het beleid. Op de andere kant staat het alternatief dat Groen wil bieden, vandaar de titel van de actie: "Het kan anders" (#HetKanAnders).

"Groen zou ook de begroting op orde gezet hebben, maar met andere keuzes en meer hervormingen", zo staat te lezen op de flyer. Concreet gaat het onder meer om extra investeringen in sectoren zoals de kinderopvang, onderwijs, rusthuizen en voor personen met een handicap. De lasten op arbeid zouden verlaagd kunnen worden door van de grootste vermogens boven 1 miljoen euro "een correcte bijdrage te vragen" via een vermogenswinstbelasting.