MR is verontwaardigd over vandalisme van FGTB

Een 200-tal militanten van de Franstalige socialistische vakbond FGTB heeft in Brussel het hoofdkwartier van de MR, de enige Franstalige partij die deel uitmaakt van de federale regering, bekogeld met verfbommen en stenen. De Franstalige liberalen zijn woedend.

MR-voorzitter Olivier Chastel (foto) spreekt over "vandalenstreken die totaal onvaardbaar zijn". Volgens hem zijn de Franstalige liberalen, de partij van premier Charles Michel, wel degelijk bereid tot een dialoog met de sociale partners.

De actievoeders van de socialistsiche vakbond FGTB (ABVV in het Nederlands) waren daar volgens Chastel vanochtend niet mee bezig. 

Chastel is van plan om een klacht in te dienen en wil de veiligheidsmaatregelen in het gebouw herbekijken. Chastel is onlangs Charles Michel opgevolgd als voorzitter nadat die premier was geworden. 

De militanten, een honderdtal volgens de politie, kwamen rond 10 uur vanmorgen per bus aan de Guldenvlieslaan aan. Ze gooiden met stenen en rookbommen en schoten met een paintball-geweer gele verf op de glazen gevel. Het doel van de actie was om de regering "kleur te laten bekennen".

"De MR heeft de sleutel van dit land aan de N-VA geschonken en die is begonnen met de afbraak van de staat en van de sociale zekerheid", klonk het verwijt.

De militanten zijn bijzonder kwaad dat de regering hen met de besparingen in het regeerakkoord zonder enige vorm van overleg voor een voldongen feit heeft gesteld. De actie duurde een 30-tal minuten.

Meest gelezen