Ook Bruno Schoenaerts neemt afstand van boek over vader

Na Matthias Schoenaerts en zijn moeder Dominique Wiche heeft ook de oudere halfbroer van Matthias Schoenaerts afstand genomen van het boek "Schoenaerts" van Stan Laureyssens. Bruno Schoenaerts doet dat nadat Aimé Proost hem heeft geschreven dat verschillende anekdotes uit het boek helemaal niet waar zijn, weet Knack.be.

Bruno Schoenaerts had het boek "Schoenaerts" van Stan Lauryssens bij publicatie verdedigd. "Aanvankelijk steunde ik de uitgave, omdat het een houvast kon bieden voor mensen die met dezelfde problemen kampen", zegt Bruno Schoenaerts in Knack.be.

"Ik las anekdotes in het boek, die ik niet kende, maar voor waar aannam. Tot ik omvergeblazen werd door een telefoontje van Aimé Proost. De man, bekend als mijn vaders grootste vijand, vertelde mij dat mijn vader en hij geen al te goede vrienden waren, maar dat het boek hem werkelijk onrecht aandoet", klinkt het.

Aimé Proost verwees onder meer naar een passage in het boek waarin Lauryssens het verblijf van Julien Schoenaerts in de villa van Proost beschrijft. Hij zou de villa gesloopt hebben en de honden van Proost uitgehongerd hebben. Proost heeft het verhaal volledig weerlegd en meldde dat hij nooit honden heeft gehad.

Bruno Schoenaerts spreekt op knack.be nu zijn twijfel uit bij het hele boek. "Het is een karikatuur van mijn vader en dat kunnen we als familie niet aanvaarden", klinkt het.

De gerechtelijke procedure van Matthias Schoenaerts en zijn moeder Dominique Wiche tegen het boek van Stan Lauryssen wordt op 23 oktober behandeld door de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen.