Opnieuw moeilijke avondspits op het spoor

De spontane staking in Luik-Guillemins, Welkenraedt en Liers heeft de hele dag veel hinder veroorzaakt op het spoor. Daarbij komt nog dat het station van Mol na een bommelding vanmiddag even werd ontruimd en dat ook het treinverkeer tussen Antwerpen en Sint-Niklaas tijdens de avondspits onderbroken was door kapotte kabels.

In Luik en Welkenraedt was de namiddagploeg niet aan de slag gegaan. Dat had gevolgen voor het  treinverkeer in Brussel en Vlaanderen, zeker richting Leuven. "De pijnpunten situeerden zich in de eerste plaats op de regionale lijnen vanuit Luik, waar er nog altijd gestaakt werd", zei woordvoerder Bart Crols van de NMBS.

Ook het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Antwerpen-Berchem was vanmiddag en vanavond volledig onderbroken. In Zwijndrecht werden namelijk kabels geraakt bij graafwerken. Pas rond 20u40 kon het treinverkeer daar hernomen worden. De NMBS bleef echter vervangbussen inzetten, omdat gevolgvertragingen nog mogelijk konden zijn. De ochtendspits zou echter geen hinder meer mogen ondervinden.

Nog extra treinhinder was er vanmiddag door een bommelding in het station van Mol. Bij onderzoek door de ontruimingsdienst DOVO werd echter niets verdachts aangetroffen en het treinverkeer kon tijdens de avondspits hervat worden. Toch waren er ook daar nog vertragingen mogelijk.