Politie vat twee inbrekers na achtervolging te Melle, derde ontkomt

De politie heeft maandagavond twee inbrekers kunnen oppakken na een spectaculaire achtervolging in Melle, Oosterzele en op de E40 in Wetteren. Een derde crimineel kon ontkomen via het struikgewas langs de autosnelweg.

Twee mannen braken maandagavond rond 20 uur binnen in een woning in de Potaardestraat in Melle. Op dat moment waren de bewoners thuis. Zij belden dan ook onmiddellijk de politie, waarop de inbrekers eerst te voet op de vlucht sloegen. Toen de politie ter plaatse kwam, zag een van de ploegen een verdachte wagen met daarin drie inzittenden. De inspecteurs stapten op de BMW 320D af om hem te controleren, maar de inbrekers lieten dat niet toe en sloegen op de vlucht.

Ze reden in volle vaart in de richting van Wetteren via de Wettersesteenweg. Ter hoogte van het rondpunt reden zij, achternagezeten door politievoertuigen met blauw zwaailicht, de E40 richting kust op. Wat verderop slaagden de politiemensen erin om de vluchtauto naar de pechstrook te geleiden. Maar opnieuw wilden de dieven zich niet laten inrekenen.

De twee passagiers sprongen uit hun wagen, kropen over de vangrail en vluchtten weg in het struikgewas. De 42-jarige bestuurder bleef bij de wagen en kon worden ingerekend. Wat volgde was een zoektocht die ruim een uur duurde. De politie Rhode & Schelde kreeg hulp van de lokale politie van Gent, Schelde-Leie, de federale weg - en spoorwegpolitie en een speurhond. Rond 21.30 uur werd dan ook een tweede verdachte van 31 jaar oud gevonden. De derde inbreker kon ontkomen.

In de wagen trof de politie inbrekersmateriaal en een beperkte buit aan. Daarom werden de verdachten voor de onderzoeksrechter geleid. Die besliste om hen verder te laten aanhouden.